دوره 5، شماره 4 - ( 11-1391 )                   جلد 5 شماره 4 صفحات 496-489 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rakhshaee R, Zamiraee Z, Baghipour S, Panahandeh M. Removal of “Basic Blue 3” using Azolla Filiculoides from Aqueous Solutions Along with Potentiometric Study of Cell Wall. ijhe 2013; 5 (4) :489-496
رخشائی روحان، ضمیرایی زهرا، باقی‌پور سمیه، پناهنده محمد. حذف آلاینده رنگی «آبی بازی 3» با استفاده از آزولا فیلیکولوییدس در محلول‌های آبی، همراه با بررسی پتانسیومتریک دیواره سلولی . سلامت و محیط زیست. 1391; 5 (4) :489-496

1- دکترای شیمی کاربردی، استادیار دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت ، Roohan_Rakhshaee@yahoo.com
2- کارشناس ارشد شیمی آلی، پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی
3- کارشناس ارشد شیمی تجزیه، پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی
4- کارشناس ارشد مدیریت و برنامه ریزی محیط زیست، کارشناس پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی
MicrosoftInternetExplorer4 زمینه و هدف: از سرخس آزولا فیلیکولوییدس برای حذف " آبی بازی 3 " که یک رنگینه کاتیونی و سرطان‌زا بوده در یک سیستم ناپیوسته (Batch) استفاده شده است.
روش بررسی: از سیستم‌های ناپیوسته با تهیه غلظت‌های معین آلاینده رنگی و در حضور مقادیر معین جاذب در شرایط بهینه استفاده گردید. با اسیدی کردن و بازی کردن محیط آزولا و در ادامه تیتراسیون پتانسیومتری با محلول‌های بازی و اسیدی استاندارد از گروه‌های اصلی جاذب در دیواره سلولی آزولا ارزیابی به عمل آمد.
یافته‌ها: مشاهده گردید که آزولای غیر زنده راندمان حذف 82% برای غلظت اولیه رنگ mg/L 200 در شرایط واکنش زمان تماس h 6، 6= pH، دمای C‏ 025 و دوز مصرفی g‏/L  5 آزولا را به دنبال دارد. ظرفیت جذب ماکزیمم (Qmax) رنگ به وسیله آزولا فعال شده در سه دمای C 0 5 ، 25 و 50 به ترتیبmmol/g  732/0، 934/0 و 176/1 به دست آمد. تغییر انرژی آزاد گیبس (∆G) نیز برای این دماها به ترتیب 475/0- ، 762/0- و kJ/mol 185/1- به دست آمد.
نتیجه‌گیری: حذف رنگ آبی بازی 3  به کمک آزولا روشی موثر و مقرون به صرفه است.

واژه‌های کلیدی: آزولا، حذف، آبی بازی 3، محلول آبی
دریافت: 1390/2/3 | پذیرش: 1390/5/1 | انتشار: 1392/4/22