دوره 14، شماره 1 - ( 3-1400 )                   جلد 14 شماره 1 صفحات 158-147 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jalili Naghan D, Fadaei A, Mahmoodi A, Khodadadi R, Razazi S. Removal N-Methyl Pyrrolidone from petrochemical effluent using photo-Fenton process: a case study of Mahshahr port petrochemical unit. ijhe 2021; 14 (1) :147-158
جلیلی ناغان داوود، فدائی عبدالمجید، محمودی علیرضا، خدادادی روح الله، رزازی شهناز. بررسی حذف ان-متیل پیرولیدون از پساب پتروشیمی با استفاده از فرایند فتوفنتون (مطالعه موردی پتروشیمی واحد بندر ماهشهر). سلامت و محیط زیست. 1400; 14 (1) :147-158

1- گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران ، D.jalili225@gmail.com
2- گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران
3- معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران
4- گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
زمینه و هدف: ان-متیل پیرولیدین یک حلال عالی قوی، با خصوصیات سمی و اکولوژیکی که از نظر تاریخی به دلایلی کاربرد وسیعی در صنایع شیمی و پتروشیمی پیدا کرده است. به دلیل اثرات بهداشتی و ایمنی، سمیت و زیست‌ محیطی پساب‌های حاوی NMP، این فاضلاب‌ها بایستی قبل از روش‌های تصفیه بیولوژیکی، مورد پیش‌تصفیه قرار گیرند که این مطالعه با هدف حذف ان-متیل پیرولیدون انجام گرفت.
روش بررسی: در این روش محلول‌های اسیدسولفوریک، سولفات آهن 7، آب اکسیژنه، هیدورکسید سدیم و آب مقطر درون راکتور به ترکیبات ان-متیل پیرولیدین اضافه شده و طی دو مرحله اختلاط کامل و اضافه نمودن محلول‌ها، فرایند حذف انجام می‌گردد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که فرایند فنتون نمی‌تواند به ‌طور موفقیت‌آمیزی برای تصفیه فاضلاب فرضی پالایشگاه حاوی NMP به‌کار رود. اما فرایند فتو-فنتون می‌تواند ترکیب NMP را معدنی‌سازی و تخریب کند، افزایش در غلظت H2O2 تا دوزاژ بهینه  mL1، منجر به بالاترین تخریب (94 درصد) و کاهش COD (42/1 درصد) گردید.
نتیجه‌گیری: می‌توان گفت که اکسیداسیون پیشرفته توسط واکنش فتو-‌فنتون می‌تواند یک فناوری اکسیداسیون پیشرفته امیدبخش برای تجزیه و پیش‌تصفیه فاضلاب‌های حاوی NMP برای تصفیه بیولوژیکی به شمار رود.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فاضلاب
دریافت: 1400/3/4 | پذیرش: 1400/8/1 | انتشار: 1400/8/24