دوره 10، شماره 4 - ( 12-1396 )                   جلد 10 شماره 4 صفحات 482-471 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghodrat M, Asrari E. Comparative study of the performance of chitosan and chitosan adsorbents modified with Fe3O4 to eliminate erythromycin from aqueous solutions. ijhe 2018; 10 (4) :471-482
قدرت محبوبه، اسراری الهام. بررسی مقایسه‌ای کارایی عملکرد جاذب‌های کیتوزان و کیتوزان اصلاح شده با Fe3O4 در حذف اریترومایسین از محیط‌های آبی . سلامت و محیط زیست. 1396; 10 (4) :471-482

1- گروه فنی و مهندسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
2- گروه فنی و مهندسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران ، e_asrari@pnu.ac.ir
زمینه و هدف: استفاده بیرویه از آنتی بیوتیکها و راهیابی این ترکیبات به محیط زیست به یکی از نگرانیهای زیست محیطی تبدیل شده است. امروزه جذب سطحی یکی از روشهای کارا و قابل اعتماد در حذف این ترکیبات است. هدف از این پژوهش سنتز کیتوزان -  Fe3O4و بررسی مقایسهای کارایی حذف آنتی بیوتیک اریترومایسین از محیطهای آبی توسط این جاذب و کیتوزان است.
روش بررسی: مشخصات ساختاری جاذب سنتز شده با تکنیک‌های TEM،PSA ،  VSM‌مورد آنالیز قرار گرفت‌. پارامترهای مختلف از جمله pH (11-1)، زمان تماس (min 60-0)، غلظت جاذب‌ها (g/L 5-1) و غلظت اولیه اریترومایسین (mg/L 50-5) بر راندمان حذف مورد بررسی قرار گرفت. جهت آنالیز داده‌ها از نرم افزار‌Excel  استفاده شده است‌. از مدل ایزوترم فروندلیچ و لانگمویر ثابت‌های تعادلی و ثابت‌های سینتیکی با استفاده از سینتیک شبه درجه اول و دوم محاسبه گردید.
یافته‌ها: نتایج حاکی از آن بود که با کاهش pH و غلظت اولیه اریترومایسین، افزایش دوز جاذب‌ها و زمان تماس راندمان حذف افزایش می‌یابد. بالاترین راندمان جذب در pH برابر با 3 برای هر دو جاذب، زمان تماس  min30 جهت کیتوزان اصلاح شده و  min50 برای کیتوزان، دوز جاذب‌ها  g/L2جهت کیتوزان اصلاح شده و  g/L3 برای کیتوزان و غلظت اولیه اریترومایسین برای هر دو جاذب mg/L 10، به‌دست آمد و جذب سطحی اریترومایسین بوسیله هر دو جاذب از ایزوترم لانگمویر و سینتیک شبه درجه دوم پیروی می‌کند.
نتیجه‌گیری: جهت حذف اریترومایسین به روش جذب سطحی از کیتوزان اصلاح شده با Fe3O4 می‌توان به‌عنوان یک جاذب موثرتر نسبت به کیتوزان استفاده کرد‌.
متن کامل [PDF 2080 kb]   (2173 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فاضلاب
دریافت: 1396/4/14 | پذیرش: 1396/9/1 | انتشار: 1396/12/16