دوره 7، شماره 2 - ( 7-1393 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 276-265 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hashemi F, Godini H, Shams Khorramabadi G, Mansouri L. Assessing Performance of Walnut Green Hull Adsorbent in Removal of Phenol from Aqueous Solutions. ijhe 2014; 7 (2) :265-276
هاشمی فاطمه، گودینی حاتم، شمس خرم آبادی قدرت اله، منصوری لقمان. بررسی کارایی جاذب پوست سبزگردو در حذف فنل از محلول‌های آبی. سلامت و محیط زیست. 1393; 7 (2) :265-276

1- کارشناس ارشد بهداشت محیط، ‌گروه بهداشت محیط-دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی لرستان
2- دکتری بهداشت محیط، دانشیار دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی لرستان ، godini_h@yahoo.com
3- دکتری بهداشت محیط، دانشیار دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی لرستان
زمینه و هدف: حضور فنل در آب و فاضلاب به دلیل پایداری در محیط و مشکلات بهداشتی مورد توجه است. بنابراین باید نسبت به حذف آن و جلوگیری از آلودگی آب‌ اقدام نمود. هدف از این تحقیق بررسی کارایی جاذب پوست سبز گردو در حذف فنل از محلول­ های آبی است. روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه تجربی بوده که از پوست سبز گردو با مش 40 استفاده شده است. در این مطالعه پس از تهیه محلول استوک فنل، اثر پارامترهای موثر در جذب نظیر (pH  (4، 6، 8،10، زمان تماس (min 60 -3)، دوز جاذب (g/L 5-0/25)، غلظت اولیه فنل (mg/L 50-10) مورد بررسی قرار گرفت. هم‌چنین همخوانی نتایج تحقیق با ایزوترم لانگمویر و فروندلیخ و مدل‌‌های سینتیک درجه اول و دوم کاذب بررسی گردید. آزمایش‌‌ها دو بار تکرار‌ و درصد حذف به صورت میانگین ارائه شده است. یافته‌ها: جذب فنل با مدل لانگمویر و حداکثر جذب mg/g 30/30 هم‌خوانی بیشتری داشت و سینتیک جذب فنل توسط پوست سبز گردو بوسیله مدل درجه دوم کاذب بهتر توصیف شد. نتایج آزمایش نشان داد که کارایی جذب فنل با افزایش زمان تماس و دوز جاذب ارتباط مستقیم و با افزایش pH و افزایش غلظت اولیه فنل رابطه معکوس داشت. حداکثر حذف فنل بیش از 99/9 درصد در pH برابر4 به دست آمد. نتیجه‌گیری: به طور کلی این مطالعه نشان داد که پوست سبز گردو قابلیت خوبی در حذف فنل دارد. با توجه به اینکه پوست سبز گردو از زائدات باغبانی است و هر ساله به مقدار زیادی تولید می‌شود، استفاده از این جاذب در حذف آلاینده فنل از فاضلاب می‌تواند استفاده ‌گردد.
واژه‌های کلیدی: فنل، جذب سطحی، پوست سبز گردو، سینتیک
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آب
دریافت: 1392/4/23 | پذیرش: 1392/8/30 | انتشار: 1393/11/26

نظرات کاربران
نظر ارسال شده توسط sodabeh.khosravi6770@yahoo.com در تاریخ 1393/12/1
چرا در ph =4 حذف فنل بهتر است؟ یا به عبارتی چرا هرچه ph اسیدی تر باشد حذف بهتر صورت میگیرد؟ دلیل .با تشکر فراوان.