جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای مظهر

زهره فرهمندکیا، محمد رضا مهراسبی، محمدصادق سخاوتجو، امیر شاهرخ حسنعلی زاده مظهر، زهرا رمضانزاده،
دوره ۲، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۸۸ )
چکیده

زمینه و هدف:   فلزات سنگین موجود درگرد و غبار هوا قادرند مستقیما از طریق بلع و تنفس وارد بدن شوند و یا از طریق ریزش های جوی به سطح زمین برسند و پس از آلودگی منابع آب و خاک و ورود به ساختار گیاهان از طریق آب و غذا وارد بدن شوند. هدف از این مطالعه تعیین میزان ترسیب فلزات سنگین در ریزش های جوی و تاثیر پذیری این مقادیر از منابع زمینی بوده است.
روش بررسی: در این مطالعه شهر زنجان به پنج ناحیه تقسیم شده است که جمع آوری نمونه های ذرات راسب شونده (ریزش های خشک) و بارش های جوی (ریزش های تر)، طی سه فصل پاییز ۱۳۸۷ ، زمستان ۱۳۸۷ و بهار ۱۳۸۸در این نواحی صورت گرفته است وسرب ، روی، کادمیم و کروم این ریزش ها به روش جذب اتمی اندازه گیری شده است.
یافته ها: در مطالعه حاضر میانگین ترسیب فلزات سنگین در ریزش های جوی برای سرب ۰۸۲/۰ ،    روی ۲۸۶/۰  ، کادمیوم ۰۱۸/۰  وکروم ۰۰۹/۰  میلی
گرم بر متر مربع در روز بود.  ضریب همبستگی بین عناصر سرب ـ روی برابر ۸/۰ بوده است (۰۱/۰P < ).  ضریب همبستگی بین کروم ـ کادمیوم بالاتر از۸۹/۰ می باشد (۰۵/۰P < ) ولی ضریب همبستگی بین کادمیوم ـ سرب و کروم ـ سرب کمتر و به ترتیب ۵۸/۰ و ۶۱/۰ است.
نتیجه گیری: مقایسه مقادیر در نواحی مختلف نشان داد که منابع صنعتی منتشر کننده فلزات سنگین  نقش مستقیمی درترسیب فلزات سنگین ریزش های جوی خشک و تر دارد . با توجه به ضرایب همبستگی می توان نتیجه گرفت که سرب و روی از یک منشا مشترک در منطقه پراکنده می شوند. اندازه گیری فلزات در ذرات راسب شونده می تواند نشان دهنده تاثیر منابع انسان ساز در کیفیت هوا باشد و می توان از ذرات راسب شونده به عنوان شاخص آلودگی هوا به فلزات سنگین استفاده نمود.


ایمان امیدی، حامد فروتن، مجید مظهر، حسین محمد کریمی یزدی، محمدمهدی برجسته،
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: آلودگی گاز SO۲ به یک نگرانی جدی تبدیل شده است. این مطالعه با هدف جذب SO۲ حاصل از سوختن سوخت JP-۴ انجام شد.
روش بررسی: آزمایشات تجربی با روش ترموگراویمتری در دماهای مختلف و غلظت­ های مختلف گاز SO۲ بررسی شد. مطالعه سینتیکی واکنش گاز-جامد غیرکاتالیستی مذکور با استفاده از مدلسازی ریاضی براساس مدل حفره تصادفی، انجام گردیده است.   
یافته­ ها: با توجه به نتایج نمودار توزیع اندازه حفرات به‌دست آمد. پارامترهای ساختاری مدل حفره اتفاقی به‌صورت ۵-۱۰×۱/۹۲r=، ۰/۶۴=S۰ ۱۰۶×۱/۲۷=،ε۰، ۳/۸۱=ψ محاسبه گردید. منحنی­ های ترموگراویمتری و نمودار درصد تبدیل-زمان استخراج شده است. مدلسازی واکنش با فرم کسری براساس واکنش ­دهنده گازی به‌دست آمده است.
نتیجه­ گیری: از پارامترهای سینتیکی به‌دست آمده می­ توان جهت طراحی سیستم ­های سولفورزدایی گاز دودکش در دمای پایین استفاده کرد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سلامت و محیط زیست می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb