۴ نتیجه برای غلامی بروجنی
محمد علی ززولی، فتح الله غلامی بروجنی، علی اصغر نادی، اعظم ابراهیمی،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۲-۱۴۰۱ )
چکیده
زمینه و هدف: با رشد فزاینده جمعیت و آلودگی آب، منابع تامین آب شیرین در حال زوال هستند و نمیتوانند پاسخگوی نیازهای امروزی بشر باشند، از اینرو سیستمهای تبدیل انرژی با بازده بالا و آلودگی کم نظیر پیل میکروبی نمکزدا مورد توجه قرار گرفته است. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی کارایی پیل میکروبی نمکزدا جهت تصفیه و نمکزدائی فاضلاب شور است.
روش بررسی: برای حل مشکل موجود، فاضلاب سنتتیک شور با غلظتهای متفاوت نمک (۲، ۵، ۷ و g/L۱۰) و زمان ماند هیدرولیکی متفاوت (۱، ۲، ۳ و h ۴) تحت شرایط مدار باز و بسته جریان پیوسته بهکارگیری شد.
یافتهها: بیشترین میزان حذف EC با محلول محتوی غلظت g/L۱۰ در شرایط مدار باز و بسـته، به تــرتیب ۱۱/۲ و ۱۴/۳ درصد حاصل شد. ماکزیمم بازده حذف COD سیستم ۶۸/۷ درصد در شرایط مدار بسته با غلظت g/L ۱۰ (شرایط بهینه) بهدست آمد. همچنین باکتریهای مؤثر در تجزیه فاضلاب و حذف COD عبارت بودند از: اشریشیاکلی، باسیلوس، انتروباکتر، استافیلوکوکوس اورئوس، سودوموناس و سیتروباکتر.
نتیجهگیری: نتایج حاصلشده حاکی از آن است که تکنولوژی پیل میکروبی نمکزدا یک فناوری نوپا است که جنبههای ناشناخته بسیاری دارد، با این وجود پیش بینی میشود سیستم کارآمدی بهمنظور تصفیه پساب و نمکزدایی باشد.
مبینا نادم سورکی، فاطمه نجات زاده، فتح اله غلامی بروجنی،
دوره ۱۵، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۱ )
چکیده
زمینه و هدف: هدف پژوهش حاضر ارزیابی سطح آگاهی، نگرش و رفتار زیست محیطی شهروندان استان مازندران در سال ۱۴۰۰ بوده است.
روش بررسی: در یک مطالعه توصیفی به ارزیابی سطح آگاهی، نگرش و رفتارهای زیست محیطی شهروندان استان مازندران پرداخته شد. جامعه آماری تحقیق (۳۸۴ نفر) به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. به منظور جمع آوری دادهها از یک پرسشنامه که پایایی آن در مطالعه مرزبان مشخص شده بود استفاده شد. دادههای جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS ۲۱ مورد تحلیل قرار گرفتند. با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون، رابطه میان میزان آگاهی و عملکرد زیست محیطی تحلیل شد.
یافتهها: از بین ۳۸۴ نفر از شرکت کنندگان فقط ۱۳۵ نفر به تمام سوالات پاسخ کافی داده بودند. نتایج مطالعه نشان داد، علیرغم آگاهی متوسط شهروندان، رفتار زیست محیطی در سطح خوبی قرار دارد. میانگین نمره آگاهی، نگرش و رفتار زیست محیطی به ترتیب برابر با ۲/۰۶±۵/۹۳، ۹/۳۰±۴۷/۶۷، ۱۲/۶۹±۵۸/۷۰ بوده و بیشترین منبع کسب اطلاعات زیست محیطی تلویزیون (۴۶/۷ درصد) و محاورات اجتماعی (۱۹/۳ درصد) بود. نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان میدهد بین آگاهی و عملکرد زیست محیطی شهروندان ارتباط معنیداری وجود داشت (۰/۰۵p<).
نتیجهگیری: با وجود آگاهی متوسط شهروندان، رفتار زیست محیطی آنها در سطح خوبی قرار داشت ولی طبق گزارشات متعدد، شاخصهای زیست محیطی استان در شرایط مناسبی نیست و بیانگر این است که احتمالا ساز و کارها و عوامل دیگری مانند سیاستگذاریهای زیست محیطی و عوامل اقتصادی نیز بر عملکرد زیست محیطی افراد اثرگذار است که بایستی مورد بررسی قرار گیرند.
هادی نیکنژاد، فتح الله غلامی بروجنی، خدیجه سجادپور، سمیرا موجرلو، رضا قاسم نژاد، محمد رفیعی،
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۳ )
چکیده
زمینه و هدف: بهداشت فردی و رعایت پروتکلهای بهداشتی در مراکز عرضه مواد غذایی توسط متصدیان، امری ضروری در کنترل بیماریهای واگیردار است. هـدف از ایـن مطالعـه بررسی آلودگـی میکروبـی دسـت و میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در کارکنان نانواییهای شهر محمودآباد در سال ۱۴۰۰ بوده است.
روش بررسی: در این مطالعـه توصیفی - مقطعی، ۱۴۹ نمونه بار آلودگی، از دست کارکنان در نانوایی های شهر محمودآباد جمع آوری گردید و با اسـتفاده از دسـتگاه System Sure Plus میـزان بار میکروبی تعیین شـد. همچنین از چک لیستهای استاندارد که شامل سوالات مربوط به رعایت پروتکلهای بهداشتی در محیط کار بود، استفاده گردید و در نهایت با استفاده از نرمافزار SPSS ۲۶ داده های جمع آوری شده آنالیز شدند.
یافتهها: از میان نمونههای مورد بررسی ۵۱/۰۱ درصد دارای بارمیکروبی بیشتر از(Relative Light Units) RLU ۳۰، میزان ۲۸/۸۶درصد دارای بار میکروبی RLU۳۰-۱۰ و ۲۰/۱۳ درصد دارای بار میکروبی کمترازRLU ۱۰ بودند. بر اساس نتایج چک لیست ها، میزان رعایت پروتکل ضدعفونی دست ها، رعایت فاصله اجتماعی، استفاده از صابون مایع و استفاده از ماسک به ترتیب ۴۳/۶، ۶۱/۷، ۵۹/۷ و ۵۳/۷ درصد بوده است. همچنین آنالیز داده ها نشان داد که تنها بین عدم استفاده از روپوش کار و بار آلودگی میکروبی دست های پرسنل، ارتباط معنی داری مشاهده شد (۰/۰۳۱ = p).
نتیجهگیری: نتایـج نشـان داد کـه بهداشـت دسـت کارکنان در وضعیـت نامطلوبـی قـرار داشـت کـه احتمـال پیامدهـای جـدی بـرای سـلامت عمومـی دارد؛ بنابراین باید آمـوزش بهداشـت فـردی و ایمنـی مـواد غذایـی بهبود یابد و بازرسی های سخت گیرانه تر بـرای محافظت از سـلامت عمومی مورد توجه ناظران بهداشت محیط قرار گیرد.
هادی نیک نژاد، نیما کلوانی، مهدی سیدی راد، علیرضا اعلا، رضا سعیدی، مهرنوش ابطحی، فتح اله غلامی بروجنی،
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۳ )
چکیده
زمینه و هدف: نگرانیهایی در مورد آلودگی میکروبی در شهرهای ساحلی شمال کشور بویژه شهرهای استان مازندران وجود دارد که میتواند خطراتی را برای سلامتی شناگران و گردشگران به همراه داشته باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی کمی میزان خطر بروز بیماری های گوارشی ناشی از مواجهه با باکتری های اشرشیا کلی (E.coli) و انتروکوکوس در حین فعالیت های تفریحی در سواحل فریدونکنار انجام شد.
روش بررسی: در مطالعه توصیفی مقطعی حاضر، به منظور بررسی وضعیت میکروبی شناگاه های ساحلی فریدونکنار ۶۶ نمونه بصورت لحظه ای در فصل تابستان برداشت شد. روش شبیهسازی مونت کارلو برای محاسبه خطر عفونت روزانه و سالانه مورد استفاده قرار گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد که در آب های تفریحی این سواحل، خطر ابتلا به انتروکوکوس بیشتر از E.coli بود. میانگین خطر عفونت سالانه E.coli در بزرگسالان و کودکان به ترتیب ۰/۴۱ و ۰/۶۹ بود. همچنین خطر عفونت سالانه انتروکوکوس برای کودکان و بزرگسالان ۱ و ۰/۹۹ بود که بالاتر از سطح توصیه شده توسط WHO و EPA بود. نتایج نشان داد که خطر ابتلا به عفونت برای کودکان بیشتر از بزرگسالان بوده است.
نتیجهگیری: تخلیه کنترل نشده فاضلاب های شهری و صنعتی به دریاها و رودخانه ها نقش اساسی در آلودگی میکروبی سواحل دارد. با اجرای استراتژی های مدیریت زیست محیطی و تفریحی موثر، می توان خطرات بهداشت عمومی را در سواحل تفریحی به حداقل رساند و در عین حال زیبایی طبیعی این فضاهای عمومی مهم را نیز حفظ کرد.