Taghipour A, Mahvi A, Vaezi F, Nabizade R, Dehghanzade R. Study the Efficiency of the Combined System of Coagulation and Flocculation/Ozonation in Treatment of Fresh Landfill Leachates in Tabriz City. ijhe 2011; 4 (1) :57-64
URL:
http://ijhe.tums.ac.ir/article-1-86-fa.html
تقی پور عباس، محوی امیرحسین، واعظی فروغ، نبی زاده رامین، دهقانزاده رضا. بررسی کارآیی سیستم تلفیقی (انعقاد و لخته سازی/ازن زنی) در تصفیه شیرابه تازه زباله شهر تبریز . سلامت و محیط زیست. 1390; 4 (1) :57-64
URL: http://ijhe.tums.ac.ir/article-1-86-fa.html
چکیده: (9927 مشاهده)
زمینه و هدف: شیرابه تازه دارای خصوصیات pH پایین و BOD و COD بالاست که عمده آن ترکیبات با وزن مولکولی پایین مثل اسیدهای چرب فرار (اسید استیک و اسید پروپیونیک) هستند. مدیریت شیرابه و تصفیه آن یک موضوع مهم در بهره برداری از جایگاه های دفن بهداشتی است. موضوع این مطالعه بررسی کارایی فرایند تلفیقی انعقاد و لخته سازی و ازناسیون در تصفیه شیرابه تازه زباله شهر تبریز است.
روش بررسی: نمونه های شیرابه تازه برای اندازه گیری پارامترهای pH ،BOD5 ،COD، قلیاییت، کل جامدات معلق، مطابق با روش های استاندارد آزمایش های آب و فاضلاب مورد آنالیز قرار گرفتند. تاکید بر حذف COD و TSS شیرابه است. از آلوم و کلرور فریک و PAC به عنوان منعقدکننده استفاده شد.
یافته ها: مشخص شد کلرور فریک با دوز 1 گرم بر لیتر و در pH برابر 10 با حذف 34 درصد از COD و 54 درصد از TSS برتر از آلوم و PAC می باشد. نمونه منعقد شده با کلرور فریک در مرحله ازناسیون در pH بهینه 9 و با دز 3 گرم بر ساعت مورد ازن زنی قرار گرفت که پس از 39 ساعت ازن زنی، 51 درصد از COD و 2/18 درصد از TSS حذف شد.
نتیجه گیری: این تحقیق نشان می دهد که برای کاهش بیشتر COD و رسیدن به استانداردهای دفع نیاز به روش بیولوژیکی پس از انعقاد و لخته سازی و ازناسیون یا استفاده از روش های مختلف اکسیداسیون پیشرفته و یا سایر روش های تصفیه است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1389/5/6 | پذیرش: 1389/8/3 | انتشار: 1392/4/17