Cheraghi H, Soltanzadeh A, Ghiyasi S. Consequence modeling of the ethylene oxide storage tanks explosion using the PHAST software (a case study in a petrochemical industry)
. ijhe 2018; 11 (2) :261-270
URL:
http://ijhe.tums.ac.ir/article-1-6031-fa.html
چراغی حمیدرضا، سلطانزاده احمد، قیاسی سمیرا. مدلسازی پیامد انفجار مخازن نگهداری اتیلن اکساید با استفاده از نرمافزار PHAST (مطالعه موردی در یک صنعت پتروشیمی). سلامت و محیط زیست. 1397; 11 (2) :261-270
URL: http://ijhe.tums.ac.ir/article-1-6031-fa.html
1- گروه مهندسی محیط زیست، دانشکده فنی و مهندسی، ، تهران، ایران
2- گروه مهندسی بهداشت حرفهای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم، قم، ایران و مرکز تحقیقات آلاینده های محیطی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم، قم، ایران ، asoltanzade@muq.ac.ir
3- گروه مهندسی محیط زیست، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی، تهران، ایران
چکیده: (4970 مشاهده)
زمینه و هدف: اتیلن اکساید (EO) مادهای بسیار سمی و خطرناک با پتانسیل بالای انفجار و حریق است و واحدهای تولید اتیلن اکساید در میان پرمخاطرهترین واحدهای صنایع پتروشیمی قرار دارند. این مطالعه با هدف تجزیه و تحلیل و مدلسازی پیامد ناشی از انفجار مخازن نگهداری EO در یکی از صنایع پتروشیمی ایران طراحی و انجام شده است.
روش بررسی: در این مطالعه پیامدهای ناشی از انفجار EOدر مخازن نگهداری یک صنعت پتروشیمی شناسایی و مورد تحلیل قرار گرفته است. این مطالعه در سال 1396 و با استفاده از نرم افزار PHAST,6.54 انجام شده است. برای این مطالعه دو شرایط آب و هوایی شامل شرایط آب و هوایی اول (بهار و تابستان) و شرایط آب و هوایی دوم (پاییز و زمستان) در نظر گرفته شد.
یافتهها: نتایج مدلسازی برای شرایط آب و هوایی اول و دوم نشان داد که در اثر پیامد انفجار به ترتیب تا شعاع 204 و 256 متری امکان ایجاد خسارات شدید وجود دارد. بعلاوه، براساس معیارهای سنجش پیامد حوادث مرتبط با سطوح آسیب مانند موج انفجار، سرعت و جهت وزش باد در اثر وقوع سناریو تخلیه ناگهانی و در نظر گرفتن نتایج عددی مربوط به مدلسازی، پیامد این سناریو در شرایط آب و هوایی دوم (پاییز و زمستان) نسبت به شرایط آب و هوایی اول (بهار و تابستان) بیشتر است.
نتیجهگیری: یافتههای مطالعه بیانگر این است که علاوه بر خطر بسیار بالای انفجار مخازن نگهداری EO، سناریوهای مدلسازی شده در شرایط آب و هوایی مختلف دارای پیامد متفاوت بوده، بنابراین بایستی توجه جدیتری به ایمنی این تجهیزات بهعنوان کانونهای خطر در این صنعت پتروشیمی و صنایع مشابه شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1396/11/7 | پذیرش: 1397/3/12 | انتشار: 1397/6/31