دوره 7، شماره 1 - ( 4-1393 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 85-94 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farajvand N, Alimohammadi M. Prevalence of Staphylococcus aureus in Four Famous Brand ofDoogh Produced in Iran. ijhe. 2014; 7 (1) :85-94
URL: http://ijhe.tums.ac.ir/article-1-5296-fa.html
فرج وند نسرین، علی محمدی محمود. شیوع استافیلوکوکوس اورئوس در چهار نمونه تجاری معتبر از دوغهای تولیدی ایران. سلامت و محیط زیست. 1393; 7 (1) :85-94

URL: http://ijhe.tums.ac.ir/article-1-5296-fa.html


1- فارغ التحصیل کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- دکتری بهداشت محیط، استادیار دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران دکتری بهداشت محیط، استادیار دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، m_alimohammadi@tums.ac.ir
چکیده:   (3574 مشاهده)
زمینه و هدف: دوغ یکی از نوشیدنی های سنتی ایران و برخی ملل دیگر نظیر اروپای شرقی، خاورمیانه و آسیا به شمار می آید. در گذشته دوغ به فراوردهای اطلاق می شد که پس از رقیق سازی ماست پر چرب با آب و جداسازی چربی آن با استفاده از مشک بر جای میماند. امروزه دوغ از ویژگی های مشخص و استاندارد شده فیزیکی، شیمیایی، فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی برخوردار است. پژوهش حاضر به منظور بررسی کیفیت میکروبی چهار نمونه تجاری معروف تولید شده در ایران صورت گرفت. روش بررسی: این مطالعه به روش توصیفی- مقطعی انجام گرفت. به طور کلی 126 نمونه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی از فروشگاه های عرضه مواد غذایی تهیه گردیدند. برای جداسازی استافیلوکوکوس اورئوس از محیط بردپارکرآگار(تست شناسایی) و تست کواگولاز(تست تاییدی) استفاده گردید. یافته ها: نتایج با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمون های آماری Test -T و ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل اطلاعات حاکی از آن بود که اختلاف معنی داری بین ماه های بررسی شده، بین نمونه های تجاری و بین نوع دوغ ها از نظر میزان آلودگی وجود داشت (0/05>p). نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعه در دوغ های صنعتی پتانسیل به مخاطره افکندن سلامت مصرف کننده وجود دارد زیرا احتمال حضور آنتروتوکسین در دوغ صنعتی وجود دارد.
واژه‌های کلیدی: دوغ، کفیر، استافیلوکوکوس اورئوس
متن کامل [PDF 878 kb]   (2001 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۳/۵/۲۶ | پذیرش: ۱۳۹۳/۵/۲۶ | انتشار: ۱۳۹۳/۵/۲۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه سلامت و محیط زیست می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2017 All Rights Reserved | Iranian Journal of Health and Environment

Designed & Developed by : Yektaweb