دوره 6، شماره 4 - ( 12-1392 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 545-556 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moradi-Khatoonabadi Z, Maghsoudlou Y, Ezzatpanah H, Khomeiri M, Aminafshar M. Occurrence of Bacillus cereus in raw milk receiving from UF-Feta Cheese Plants. ijhe. 2014; 6 (4) :545-556
URL: http://ijhe.tums.ac.ir/article-1-5291-fa.html
مرادی خاتون آبادی ژیلا، مقصودلو یحیی، عزت پناه حمید، خمیری مرتضی، امین افشار مهدی. میزان حضور باسیلوس سرئوس در شیرخام دریافتی کارخانجات تولیدکننده پنیر فراپالایش. سلامت و محیط زیست. 1392; 6 (4) :545-556

URL: http://ijhe.tums.ac.ir/article-1-5291-fa.html


1- کارشناسی ارشد علوم وصنايع غذايی، دانشکده علوم وصنايع غذايی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبيعی گرگان کارشناسی ارشد علوم وصنایع غذایی، دانشکده علوم وصنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2- دکتری تکنولوژی مواد غذايی، دانشيار دانشکده صنايع غذايی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبيعی گرگان دکتری تکنولوژی مواد غذایی، دانشیار دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
3- دکتری علوم و صنايع غذايی، دانشيار گروه تخصصی علوم و صنايع غذايی، دانشکده علوم و صنايع غذايی، دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشیار گروه تخصصی علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و صنایع غذایی،واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران ، hamidezzatpanah@srbiau.ac.ir
4- دکتری ميکروبيولوژی مواد غذايی، دانشيار دانشکده صنايع غذايی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبيعی گرگان دکتری میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشیار دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
5- دکتری علوم دامی-ژنتيک و اصلاح نژاد، استاديار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبيعی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
چکیده:   (3590 مشاهده)
زمینه و هدف: شیر و فرآورده های آن محیط بسیار مناسبی جهت رشد میکروارگانیسم هایی از جمله باسیلوس سرئوس هستند. باسیلوس سرئوس اسپورزا بوده و می تواند به راحتی طی پاستوریزاسیون زنده مانده و مشکلات متعددی را ایجاد نماید. این تحقیق به منظور بررسی میزان اسپورهای هوازی و باسیلوس سرئوس در شیرخام دریافتی سه کارخانه تولید کننده پنیر فراپالایش انجام گردید. روش بررسی: نمونه‌گیری طی 30 روز در فصل زمستان از ماشین حمل شیرخام انجام شد. همچنین نمونه سواب نیز از سطح داخلی تانکر حمل شیرخام به منظور تشخیص حضور باسیلوس سرئوس گرفته شد. یافته ها: نتایج نشان داد اغلب نمونه های شیرخام در مقایسه با استانداردهای ملی و بین المللی دارای سطح بالایی از آلودگی به اسپورهای هوازی و به ویژه باسیلوس سرئوس بودند. نتایج بررسی منابع تأمین شیرخام مشخص کرد که با وجود سطح پایین آلودگی کل در دامداری  صنعتی نسبت به دامداری سنتی و مراکز جمع آوری، اسپورهای هوازی و باسیلوس سرئوس حتی از این دامداری ها نیز می توانند به کارخانجات انتقال یابند. همچنین بیشترین میزان بار میکروبی کل و باسیلوس سرئوس در مراکز جمع آوری و کمترین آن در دامداری صنعتی یافت شد. بررسی دامداری های صنعتی مشخص کرد که آلودگی پستان دام به خاک و مدفوع و آلودگی بستر گاو از منابع مهم آلودگی شیرخام هستند. نتایج آزمون سواب نیز بیان گر عدم کفایت عملیات شستشو و پاکیزه سازی در محل برای حذف کامل باسیلوس سرئوس بود. نتیجه‌گیری: به منظور درجه‌بندی کیفیت شیرخام، شمار اسپورهای هوازی بسیار مؤثرتر از شمار کل میکروارگانیسم ها است. همچنین سیاست مدیریتی در برقراری تعادل بین مقدار و کیفیت شیرخام دریافتی و در نتیجه بهبود کیفیت، تأثیر به سزایی داشته و منجر به کاهش آلودگی کارخانجات شیر و محصول نهایی خواهد شد.
متن کامل [PDF 1112 kb]   (1516 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۳/۵/۱۹ | پذیرش: ۱۳۹۳/۵/۱۹ | انتشار: ۱۳۹۳/۵/۱۹

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه سلامت و محیط زیست می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2017 All Rights Reserved | Iranian Journal of Health and Environment

Designed & Developed by : Yektaweb