دوره 6، شماره 3 - ( 9-1392 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 353-364 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahvi A H, Rastkari N, Nabizadeh Nodehi R, Nazmara S, Nasseri S, Ghoochani M. Survey of the effective factors in the production of HAAs and measuring their concentration in the Tehran outlet water treatment plants in the first half of 2010. ijhe. 2013; 6 (3) :353-364
URL: http://ijhe.tums.ac.ir/article-1-5257-fa.html
محوی امیر حسین، راستکاری نوشین، نبی زاده رامین، نظم آرا شاهرخ، ناصری سیمین، قوچانی محبوبه. بررسی عوامل موثر در تولید هالواستیک اسیدها و اندازه گیری غلظت آنها در آب خروجی تصفیه خانه های شهرتهران در نیمه اول سال 1389. سلامت و محیط زیست. 1392; 6 (3) :353-364

URL: http://ijhe.tums.ac.ir/article-1-5257-fa.html


1- دکترای بهداشت محيط، استادیار دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- دکترای شيمی محيط ز يست، دانشیار مرکز تحقیقات هوا پژوهشکده محیط زیست دانشگاه تهران
3- دکترای بهداشت محيط، استاد دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران
4- کارشناس ارشد بهداشت محيط، مسئول آزمایشگاه آلودگی هوا، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران
5- دکترای شيمی، استاد دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
6- دانش آموخته کارشناسی ارشد بهداشت محيط، کارشناس مرکز سلامت محیط و کار، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ، mgh939@gmail.com
چکیده:   (3818 مشاهده)
زمینه و هدف: معمولترین روش گندزدایی آب کلرزنی است، واکنش کلر با ترکیبات آلی طبیعی که در طی فرایند تصفیه به خوبی حذف نشدند منجر به تشکیل فرآورده های جانبی گندزدایی می شود. هالواستیک اسیدها بعد از تری هالومتان ها دومین فرآورده جانبی کلرزنی مهم در آب هستند. در بیشتر مطالعات صورت گرفته در ایران تری هالومتان ها مورد بررسی قرار گرفته اند، بنابراین ترکیبات حاضر برای اولین بار در ایران مورد پایش قرار گرفتند. روش بررسی: نمونه برداری در 6 ماه متوالی (نیمه اول سال1389) از آب سطحی و تصفیه شده شهر تهران انجام شد. در نمونه های آب سطحی دما، pH ،جذب اشعه فرابنفش در254 nm و کل کربن آلی اندازه گیری شدند و در نمونه های آب تصفیه شده pH، کلر آزاد باقیمانده و هالواستیک اسیدها مورد آنالیز قرار گرفتند. یافته ها: نتایج مطالعه در شهر تهران نشان داد که غلظت کربن آلی در آب سطحی به ترتیب در فصل بهار و تابستان 3/6،4/42 mg/L و 1/78،2/71 و میزان هالواستیک اسیدها در فصل بهار و تابستان به ترتیب 41/7-55/56 μg/L و43/73-34/83 است.نتیجه گیری: نتایج نشان می دهند که غلظت مواد آلی طبیعی (NOM)، کل کربن آلی(TOC)و هالو استیک اسیدها (HAAs) در فصل بهار بیشتر از فصل تابستان است و میزان هالواستیک اسیدها به غلظت NOMو TOC وابسته است. با توجه به حداکثر غلظت مجاز هالواستیک اسیدها (60μg/L) توسط EPA می توان گفت در تمامی نمونه ها غلظت هالواستیک اسیدها از حداکثر مجاز کمتر است ولی به دلیل نزدیک بودن مقادیر پایش شده به سطح استاندارد می تواند هشداری برای مسئولان مربوط در صنعت آب محسوب شود.
متن کامل [PDF 1471 kb]   (1953 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۳/۳/۱۸ | پذیرش: ۱۳۹۳/۳/۱۸ | انتشار: ۱۳۹۳/۳/۱۸

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه سلامت و محیط زیست می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2017 All Rights Reserved | Iranian Journal of Health and Environment

Designed & Developed by : Yektaweb