دوره 5، شماره 1 - ( 1-1391 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 121-132 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salari-joo H R, Kalbassi M R, Johari S A. Effect of Water Salinity on Acute Toxicity of Colloidal  Silver Nanoparticles in Rainbow Trout  (Oncorhynchus Mykiss) Larvae. ijhe. 2012; 5 (1) :121-132
URL: http://ijhe.tums.ac.ir/article-1-44-fa.html
سالاری جو حمیدرضا، کلباسی محمد رضا، جوهری سیدعلی. تاثیر شوری آب بر سمیت حاد نانوذرات نقره کلوییدی در بچه ماهیان  قزل آلای رنگین کمان(Oncorhynchus Mykiss) . سلامت و محیط زیست. 1391; 5 (1) :121-132

URL: http://ijhe.tums.ac.ir/article-1-44-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد شیلات، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس
2- دکترای شیلات، دانشیار دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس ، Kalbassi_m@modares.ac.ir
3- دکترای شیلات، دانشیار دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (5681 مشاهده)
MicrosoftInternetExplorer4 زمینه و هدف: فن‌آوری نانو، شناخت و کنترل مواد در ابعادی بین 1 تا 100 نانومتر است که در این ابعاد خواص فیزیکی، شیمیایی و زیستی ماده غیر معمول است. با توسعه روزافزون این فن‌آوری، نگرانی‌ها در رابطه با خطرات احتمالی رهایش مواد محتوی ذرات نانو به محیط زیست در حال افزایش است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر شوری بر میزان سمیت حاد کلویید نانوذرات نقره در بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان  (Oncorhynchus mykiss)  است.
روش بررسی: جهت انجام آزمایشات سمیت، از آب دریای خزر (ppt 2/0±12) به عنوان منبع آب لب شور و از آب شهر کلر زدایی شده (ppt 4/0) به عنوان منبع آب شیرین، استفاده شد. سمیت نانو ذرات نقره در آب لب شور، در غلظت های ppm 64 و32 ،16 ،8 ، 4، 2 ، 1 و در آب شیرین، در غلظت‌های ppm 12/0، 25/0، 5/0، 1، 2، 4 و  8 مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین جهت بررسی کیفیت نانوذرات نقره از دستگاه‌های Zetasizer، ICP و TEM استفاده شد.
یافته ها: نتایج دوز کُشنده میانه (LC50) 96 ساعته، نشان داد که در آب لب شور نسبت به آب شیرین، سمیت کلویید نانوذرات نقره برای بچه‌ماهی قزل آلای رنگین 12 برابر کاهش می‌یابد.
نتیجه‌گیری: تحلیل نتایج نشان داد که در مورد ماهیان یک گرمی قزل آلای رنگین کمان، نانوذرات نقره در آب شیرین و لب شور به ترتیب به عنوان ماده ای بسیار سمی و کمی سمی دسته‌بندی می‌شوند.

متن کامل [PDF 2202 kb]   (2076 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۰/۸/۱۷ | پذیرش: ۱۳۹۰/۱۱/۸ | انتشار: ۱۳۹۲/۴/۱۹

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه سلامت و محیط زیست می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2017 All Rights Reserved | Iranian Journal of Health and Environment

Designed & Developed by : Yektaweb