دوره 5، شماره 2 - ( 7-1391 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 225-234 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alimohamadi M, Molaee Aghaee E, Nabizadeh Nodehi R, Jahed G R, Rezaee S, Goldasteh A, et al . Survey of Antimony and Cobalt Leaching into Bottled Waters packaged by PET. ijhe. 2012; 5 (2) :225-234
URL: http://ijhe.tums.ac.ir/article-1-29-fa.html
علی محمدی محمود، مولایی آقایی ابراهیم، نبی زاده رامین، جاهد غلامرضا، رضایی ساسان، گلدسته اکبر، و همکاران.. بررسی میزان آنتیموان و کبالت وارد شده از ظروف  PET ، به آبهای بسته بندی شده . سلامت و محیط زیست. 1391; 5 (2) :225-234

URL: http://ijhe.tums.ac.ir/article-1-29-fa.html


1- دکترای بهداشت محیط، استادیار دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- دانش‌آموخته کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، em.aqaee@gmail.com
3- دکترای بهداشت محیط، دانشیار دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
4- دکترای میکروبیولوژی، دانشیار دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
5- کارشناس ارشد آمار، دانشکده علوم پایه، دانشگاه علم و فرهنگ تهران
6- کارشناس ارشد بهداشت محیط، مسئول آزمایشگاه هوا دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (26228 مشاهده)
MicrosoftInternetExplorer4 زمینه و هدف: فلزات سنگین از جمله آنتیموان و کبالت به عنوان دو عامل آلاینده در برخی شرایط از ظروف پلی اتیلن ترفتالات (PET) وارد آب ‌می‌‌شوند. بنابراین اندازه‌گیری آنها در شرایط مختلف نگه‌داری مورد توجه قرار گرفت.
روش بررسی: 5 تیمار دمایی ـ زمانی بر روی 5 نمونه آب انجام گرفت و شرایط انبارش به صورت زیر تعریف شد: در دمای محیط بیرون و تابش نور خورشید، دمای اتاق و 0C 40 در زمان‌­های مختلف برای هشت هفته، دمای0C 65 تا شش هفته و دمای 0C  80 تا هفت روز. اندازه‌گیری با روش ICP-AES و آنالیز نتایج با نرم افزار SPSS انجام گرفت.
یافته‌­ها: غلظت آنتیموان با افزایش زمان انبارش در همه شرایط دمایی و در تمام نمونه‌­ها افزایش یافت که البته نسبت افزایش در نمونه‌ها متفاوت بود. در­ محیط بیرون، دمای اتاق و 0C 40 افزایش غلظت آنتیموان تا زمان آخر نگه‌داری پایین تر از حد مجاز بود. اما در دماهای0C 65 و0C 80 با افزایش زمان مطالعه، میزان آنتیموان از حد مجاز بیشتر شد و به طور مثال اختلاف میان نمونه 4 و 5 معنادار بود ((P≤0/05. غلظت کبالت نیز در ابتدا و در طول مطالعه بسیار پایین و کمتر از حد تشخیص دستگاه بود.
نتیجه‌گیری: با افزایش زمان و دما، میزان نشت آنتیموان به داخل آب زیاد می‌شود. همچنین تابش نور موثر است اما تاثیر دما در این مطالعه قابل توجه نبود و در این بررسی نوع ظرف از نظر شفاف یا رنگی بودن تاثیر معناداری بر میزان نفوذ آنتیموان نداشت (P>0/05).

 

متن کامل [PDF 4090 kb]   (1737 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۰/۹/۱۳ | پذیرش: ۱۳۹۰/۱۱/۱۱ | انتشار: ۱۳۹۲/۷/۸

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه سلامت و محیط زیست می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2017 All Rights Reserved | Iranian Journal of Health and Environment

Designed & Developed by : Yektaweb