دوره 8، شماره 1 - ( 5-1394 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 116-109 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی-علوم و صنایع غذایی، گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه،
2- معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، banafsh.amirpour@yahoo.com
3- دکترای تغذیه دام، گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه
چکیده:   (5726 مشاهده)

زمینه و هدف: آفلاتوکسین های M1 و M2 متابولیت های ثانویه سمی از کپک ها هستند که هنگام مصرف غذای آلوده به آفلاتوکسین B1 و B2 توسط دام، در شیر و محصولات لبنی ظاهر می گردد. با توجه به اهمیت مصرف محصولات لبنی در تغذیه انسان، مطالعه حاضر به منظور بررسی آفلاتوکسینAFM1) M1) در کشک های پاستوریزه (مایع صنعتی) شهر تهران انجام پذیرفت. روش بررسی: 32 نمونه کشک مایع صنعتی (8 برند و از هر کدام 4 تاریخ تولید متفاوت) از سوپر مارکت های شهر تهران خریداری شدند و به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) و با استفاده از ستون های ایمونوافینیتی مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها: در این مطالعه %90/62 کشک ها با میانگین ppt 75/48 ± 60/17 آلوده به AFM1 بودند. در% 20/68 نمونه‌ها آلودگی بالاتر از حد مجاز استاندارد ایران ( ppt100) بوده  است. مقایسه برندهای مختلف نشان داد که برند B با میانگین آلودگی ppt158/47 ± 99/09، و برندG با میانگین آلودگی ppt 16/91 ± 21/27، به ترتیب بیشترین و کمترین میزان آلودگی را داشتند. اختلاف میان میزان آلودگی برندها معنی دار نبوده است (0/05

واژه‌های کلیدی: کشک، آفلاتوکسین M1، تهران
متن کامل [PDF 568 kb]   (3731 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1393/12/10 | پذیرش: 1394/2/14 | انتشار: 1394/5/6

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.