دوره 3، شماره 3 - ( 7-1389 )                   جلد 3 شماره 3 صفحات 291-298 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (6214 مشاهده)
زمینه و هدف: آلودگی منابع آب، همواره نگرانی‌هایی در مورد سلامت و بهداشت محصولات دریایی به خصوص گوشت ماهی و احتمال آلودگی آنها به فلزات سنگین پدید آورده است. لذا این پژوهش با هدف سنجش غلظت جیوه کل تجمع یافته در بافت&thinspهای مختلف ماهی کپور نقره‌ای سد قشلاق سنندج به عنوان یکی از پرمصرف ترین ماهی‌های منطقه و مقایسه آن با استاندارد‌های بهداشتی موجود و نیز تاثیر آن بر سلامت شهروندان طراحی شد.
روش بررسی: تعداد 24 نمونه ماهی کپورنقره‌ای در خلال ماه‌های تیر تا آذر 1388 از دریاچه سد قشلاق سنندج به صورت کاملا تصادفی صید، سپس از سه بافت عضله سفید، عضله قرمز و کبد، نمونه&thinspهایی تهیه و غلظت جیوه تجمع یافته در این بافت‌ها با استفاده از دستگاه پیشرفته آنالیز جیوه (Model, Leco 254 AMA) اندازه‌گیری شد. قرمز 22/32 ± 311 و برای بافت کبد 70/28 ± 251 بر حسب 1- ng g  وزن خشک بود. مقایسه میانگین‌های ماهانه جیوه تجمع یافته درهمه بافت‌ها به جز بافت عضله سفید (2332/0 =P, 52/1 = 18 ,5 F) اختلاف معنی&thinspداری را از خود نشان دادند (05/0>P).
نتیجه&thinspگیری: غلظت جیوه کل تجمع یافته در بافت&thinspهای عضله سفید و عضله قرمز کل ماهی&thinspهایی که وزن بیش تر از 850 گرم داشتند، از استاندارد تعریف شده EPA،WHO و FAO بالاتر بود. این نتایج می&thinspتوانند یک هشدار جدی برای مصرف این ماهی تلقی شوند.

متن کامل [PDF 497 kb]   (2773 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۹/۲/۴ | پذیرش: ۱۳۸۹/۳/۲۹ | انتشار: ۱۳۸۹/۷/۱۲