دوره 11، شماره 1 - ( 3-1397 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 1-14 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soleimanpour S, Mesbah S, Hedayati B. Application of CART decision tree data mining to determine the most effective drinking water quality factors (case study: Kazeroon plain, Fars province). ijhe. 2018; 11 (1) :1-14
URL: http://ijhe.tums.ac.ir/article-1-5881-fa.html
سلیمان پور سید مسعود، مصباح سید حمید، هدایتی بهرام. کاربرد تکنیک داده کاوی درخت تصمیم CART در تعیین مؤثرترین فاکتورهای کیفیت آب آشامیدنی (مطالعه موردی: دشت کازرون استان فارس). سلامت و محیط زیست. 1397; 11 (1) :1-14

URL: http://ijhe.tums.ac.ir/article-1-5881-fa.html


1- بخش تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران ، m.soleimanpour@yahoo.com
2- بخش تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران
3- گروه مهندسی کامپیوتر، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
چکیده:   (1013 مشاهده)
زمینه و هدف: بررسی پارامترهای کیفیت آب آشامیدنی به منظور افزایش بهره­ وری و مدیریت و برنامه­ ریزی بهتر منابع آب به‌خصوص در کشورهای در حال توسعه از اهمیت شایانی برخوردار است. هدف از انجام پژوهش حاضر، کاربرد تکنیک داده­ کاوی درخت تصمیم CART در تعیین فاکتورهای موثر بر کیفیت آب آشامیدنی در دشت کازرون واقع در غرب استان فارس است.
روش بررسی: به این منظور، اطلاعات مربوط به پارامترهای کیفی 60 حلقه چاه شرب، شامل SAR، Na، Cl، SO4، TH، TDS، pH، NO3، CaCO3، HCO3، Ca، Mg، K و EC، مستقر در منطقه­ مورد مطالعه فراهم گردید. سپس، با استفاده از تکنیک­ داده­ کاوی درخت تصمیم CART و مدل­ سازی در نرم­ افزار Clementine 12.0، فاکتورهای مؤثر بر کیفیت آب آشامیدنی با دقت 90 درصد تعیین گردیدند.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که دو عامل کل جامدات محلول (TDS) و مقدار کلسیم (Ca)، تاثیر بیشتری بر کیفیت آب آشامیدنی در این دشت داشته است. به این ترتیب، در صورتی که مجموع املاح محلول در آب در این دشت کمتر یا مساوی mg/L 495 و مقدار کلسیم آن، کمتر یا مساوی meq/L 6/150. باشد، این آب برای آشامیدن مناسب است.
نتیجه­ گیری: با توجه به ساختار سازندهای زمین ­شناسی منطقه و وجود کربنات کلسیم در ترکیب آنها، کل جامدات محلول و کلسیم تاثیر بیشتری بر کیفیت آب آشامیدنی در این دشت دارند. پیشنهاد می ­گردد نسبت به تصفیه آب، کاهش املاح محلول و انجام پایش­ های مستمر از چاه­ های این دشت اقدام صورت گیرد.
متن کامل [PDF 1768 kb]   (570 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آب
دریافت: ۱۳۹۶/۲/۱۰ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۲/۲ | انتشار: ۱۳۹۷/۴/۲۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه سلامت و محیط زیست می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Iranian Journal of Health and Environment

Designed & Developed by : Yektaweb